magunkról


Az MM Művek építészirodát Miltenberger-Miltényi Miklós építész hozta létre, aki jelenleg is az iroda vezetője:

„Munkásságom tanulóéveit Vadász György Kossuth és Ybl - díjas építész mellett a Vadász és Társai építőművész stúdióban töltöttem. Ezen 10 év az építészet, a humánum, a jellem és a barátság mesteriskolája volt. Mestereimtől elválva 1996 - ban Váncza László társammal építészirodát hoztunk létre.
2003-ban önálló irodát indítottam útjára Iványi Katalin és Balogh Attila építészekkel.”

Műhelyünkben lakó-, köz-, és ipari épületek generáltervezésével foglalkozunk, igény esetén épületeink igényes belsőépítészeti kialakításában, egyedi bútorok tervezésében is részt veszünk.

A Beregszászi úti lakóegyüttes tervezésénél sikerült először érvényesítenünk azokat a tervezési elveket, amelyek később a neo-bauhaus irányzattal lettek széles körben ismertek. A Beregszászi úti épületeket további, hasonló stílusban épült épületek követték, többnyire budai zöldövezeti társasházak.

Több éves elkőkészítő munka előzte meg az A38 állóhajó tervezési munkáit. A tervezési munka komplexitását növelte a nagyszámú hivatalos engedély beszerzése, a különböző hatóságokkal való egyeztetés, illetve, hogy hajóépítő mérnökirodával együttműködve kellett a terveket kidolgozni, az építési munkálatokat irányítani. Jelenleg Budapest kulturális életének jelentős intézménye az A38.

Legjelentősebb belsőépítészeti megbízásunk a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ belsőépítészeti tervezése volt. Itt a teljes belső kialakítás - bútorozást, egyedi bútorok gyártása, belső információs rendszer - is irodánk tervei alapján készült.

IX. kerület rehabilitációs területén nemrégiben került átadásra egy irodánk által tervezett 39 lakásos, illetve kivitelezés alatt áll egy mintegy 270 lakásos - műemléki épületet is tartalmazó - lakótömb a Vaskapu utcában.

A mai napig nem szakadt meg kapcsolatunk a Vadász és Társai Építész Műteremmel, utolsó közös munkánk a Budapest Jel pályázaton 2. díjat nyert.
Irodánk munkái olyan igényes építészeti folyóiratokban szerepelnek, mint az Octogon, Átrium, Lakáskultúra. Az 'A10' európai szakfolyóirat Budapest új épületeiről szóló összeállításában is szerepel irodánk egyik munkája, az A38 kulturális hajó.

Generáltervezési feladatainkat olyan társtervezőgárdával valósítjuk meg, akiknek szakmai tudásáról, megbízhatóságáról több éves közös munka során bizonyosodtunk meg. Indokolt esetben a részfeladatok megoldására külön szaktervezőket alkalmazunk. (épületszerkezeti, épületakusztikai, szigetelési szaktervezők) Megrendelőink biztonságát szakmai felelősségbiztosítás is garantálja.

A tervfeldolgozást a tervezés minden fázisában számítógéppel végezzük. A műszaki tervdokumentáción túlmenően igény szerint látványterveket, animációt készítünk. Szükség szerint értékesítést segítő anyagokat, dokumentációkat is biztosítunk. A munkaközi és a végleges anyagokat digitális formában minden általánosan használt formátumban szolgáltatjuk.